10 dkg czerwonej papryki
10 dkg cukinii
10 dkg pieczarek
1 mała cebula
10 dkg salami
10 dkg gotowanej szynki
1 1/2 łyżki przyprawy do pizzy
6 jajek
20 dkg masła
1 łyżeczka soli
500 ml wody
10 dkg drożdży
1 łyżeczka cukru
50 dkg mąki
Rozdrobnić warzywa i wędlinę, wymieszać z przyprawą do pizzy.
Masło utrzeć z jajkami, dodać sól. W letniej wodzie rozpuścić drożdże i cukier, dodać do masy z masła i jajek, wymieszać z mąką. Połączyć z mieszanką warzyw i wędlin. Pozostawićprzykryte ciasto do wyrośnięcia na ok. 30 minut, potem jeszcze raz wymieszać.
Rozgrzać gofrownicę, nasmarować tłuszczem i upie gofry z małych porcji ciasta.
Doskonale smakują z dodatkiem zielonej sałaty.