Gofry ala Pizza

10 dkg czerwonej papryki
10 dkg cukinii
10 dkg pieczarek
1 mała cebula
10 dkg salami
10 dkg gotowanej szynki
1 1/2 łyżki przyprawy do pizzy
6 jajek
20 dkg masła
1 łyżeczka soli
500 ml wody
10 dkg drożdży
1 łyżeczka cukru
50 dkg mąki

Rozdrobnić warzywa i wędlinę, wymieszać z przyprawą do pizzy.

Masło utrzeć z jajkami, dodać sól. W letniej wodzie rozpuścić drożdże i cukier, dodać do masy z masła i jajek, wymieszać z mąką. Połączyć  z mieszanką warzyw i wędlin. Pozostawićprzykryte ciasto do wyrośnięcia na ok. 30 minut, potem jeszcze raz wymieszać.

Rozgrzać gofrownicę, nasmarować tłuszczem i upie gofry z małych porcji ciasta.

Doskonale smakują z dodatkiem zielonej sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *